Schuimbeton in kruipruimte

"Jeroen startte 15 jaar geleden een laminaatoutlet. Dit is ondertussen uitgegroeid met meerdere vestigingen "
Jeroen (uit Haarlem)

Schuimbeton in kruipruimte: de ultieme oplossing voor duurzame woningisolatie

Wat is schuimbeton in kruipruimte?

Schuimbeton is een licht en isolerend materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt in kruipruimtes van woningen. Door de kruipruimte te vullen met schuimbeton, wordt een solide en geïsoleerde ondergrond gecreëerd. Dit heeft tal van voordelen, zowel op het gebied van comfort als duurzaamheid.

Voordelen van Schuimbeton in Kruipruimte

  • Isolatie en Comfort: Schuimbeton heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Door het aanbrengen van schuimbeton in de kruipruimte wordt de koude vanuit de grond tegengehouden, waardoor de vloer warmer aanvoelt en de algemene temperatuur in huis beter gereguleerd wordt.
  • Vochtregulatie: Kruipruimtes staan vaak bekend om hun vochtproblemen. Schuimbeton vormt een vochtwerende laag, wat schimmelvorming en vochtophoping voorkomt. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.
  • Stabiliteit en Duurzaamheid: Het gebruik van schuimbeton in de kruipruimte versterkt de constructie van de vloer. Dit maakt het een duurzame oplossing die jarenlang meegaat zonder dat er veel onderhoud nodig is.
  • Energiebesparing: Door de betere isolatie kan de energierekening aanzienlijk dalen. Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder energie voor verwarming, wat niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Toepassing van schuimbeton in verschillende type huizen

Schuimbeton in kruipruimte wordt vooral toegepast in oudere woningen die oorspronkelijk niet goed geïsoleerd zijn. Veel huizen gebouwd voor 1980 hebben kruipruimtes die slecht geïsoleerd zijn of vochtproblemen hebben. Maar ook bij nieuwbouwprojecten wordt steeds vaker gekozen voor schuimbeton vanwege de lange levensduur en de hoge isolatiewaarde.

Kosten en terugverdientijd van schuimbeton in kruipruimte

De kosten voor het aanbrengen van schuimbeton in de kruipruimte variëren, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de specifieke omstandigheden van de woning. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €80 en €120 per vierkante meter. De investering verdient zich meestal terug binnen 5 tot 10 jaar door de besparing op de energiekosten en de waardevermeerdering van de woning.

Subsidies voor schuimbeton in kruipruimte

De Nederlandse overheid stimuleert verduurzaming van woningen door middel van verschillende subsidies. Voor het isoleren van de kruipruimte met schuimbeton kunt u in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Deze subsidie kan een deel van de kosten dekken, wat het nog aantrekkelijker maakt om te kiezen voor schuimbeton.


Schuimbeton in kruipruimte biedt een scala aan voordelen, van verbeterde isolatie en vochtregulatie tot energiebesparing en verhoogde woningwaarde. Het is een duurzame keuze die zowel op korte als lange termijn rendabel is. Dankzij de subsidies die de overheid biedt, is het bovendien financieel aantrekkelijker dan ooit om uw woning te verduurzamen met schuimbeton.

Overweegt u om uw kruipruimte te isoleren? Kies dan voor schuimbeton via SchuimbetonPlus.nl en geniet van een comfortabeler, gezonder en energiezuiniger huis! We vertellen u graag meer over de financiële en praktische mogelijkheden van schuimbeton. Neem direct contact met ons op,


Meer informatie

Waarom schuimbeton met vloerverwarming?

Wanneer kiezen voor schuimbeton?

De toegevoegde waarde van schuimbeton met vloerverwarming

Schuimbeton storten, hoe werkt dat?

Vloerisolatie met schuimbeton, hoe werkt dat?