Schuimbeton storten is de meest effectieve vloerisolatie methode. Het zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur in huis, maar het leidt ook tot aanzienlijke besparingen op de energierekening. Lees alle informatie over de werking van schuimbeton en hoe het het proces van schuimbeton storten in z’n werk gaat hier!
Schuimbeton storten: De ideale isolatie voor jouw project
Er zijn diverse manieren om je vloer te isoleren, maar schuimbeton steekt er met kop en schouders bovenuit. De isolatiewaarde van schuimbeton is namelijk indrukwekkend. Gemiddeld kun je per 10 cm schuimbeton rekenen op een Rd-waarde van 0,9, waardoor het voldoet aan de eisen voor subsidies zoals die van het ISDE. Het storten van schuimbeton is ideaal voor diverse situaties, vooral bij renovatieprojecten en het isoleren van kruipruimtes. Door zijn vloeibare vorm kan schuimbeton gemakkelijk worden aangebracht, zelfs op moeilijk bereikbare plekken. Het biedt niet alleen uitstekende isolatie, maar ook stabiliteit en duurzaamheid. De gesloten cellenstructuur maakt het waterbestendig en beschermt tegen vochtproblemen.
Zo werkt schuimbeton storten
Een vloerrenovatie wordt door de meeste mensen gezien als een flink project. Het is een professionele expertise waarbij professionele hulp benodigd is om het project vakkundig tot uitvoering te brengen. Niet gek natuurlijk, aangezien de basis van je huis flink onder handen wordt genomen. Er gaat dan ook het een en ander aan vooraf, voordat je je meubels weer op je mooie nieuwe vloer kunt zetten.
Voordat je schuimbeton kunt laten storten, zijn de juiste voorbereidingen van essentieel belang. Zo verwijderen uiteraard eerst de dekvloer en de oude houten vloer die hieraan ten grondslag ligt. Na het verwijderen van de oude houten vloer, wordt de kruipruimte klaargemaakt voor schuimbeton. Zo dient het juiste meterpeil te worden uitgezet en sluiten we de ondergrond af met plasticfolie, waarna het schuimbeton met een pomptruck en mixer op de juiste plek wordt gestort. Het storten van schuimbeton is een efficiënt proces, waarbij het duurzame en lichtgewicht materiaal de vloer, bodem en kruipruimte isoleert. Schuimbeton storten is vaak binnen een dag afgerond en heeft dan nog zo’n 48 uur nodig en voldoende ventilatie nodig om te drogen.
De verdere duur van de vloerrenovatie, zoals het aanleggen van vloerverwarming en een dekvloer, is afhankelijk van verschillende facturen. Zo kan er na 5 tot 7 dagen een eventuele vloerverwarming in gefreesd worden. Daarbij is het echter wel cruciaal om deze niet direct op het schuimbeton te leggen. Tussen de uitvulchape en de verwarmingsbuizen komt idealiter nog een laag harde isolatieplaten voor een optimale isolatie. Het leggen van de vloerverwarming, het aansluiten op de verdeler en het afwerken van het geheel vragen om precisie en vakmanschap. Vervolgens kan de dekvloer gelegd worden. Gemiddeld genomen kan de duur van het hele project variëren tussen enkele dagen tot een week, afhankelijk van de vloeroppervlakte, het type bestaande vloer, de diepte van de kruipruimte en nog vele andere zaken.
Ben je benieuwd naar de projectduur en -kosten om de vloer in jouw woning te isoleren/ renoveren? Neem direct contact met ons op of vraag een concrete (vrijblijvende) offerte bij ons op.
Schuimbeton storten kosten en terugverdientijd
Een veelgestelde vraag is of schuimbeton storten duur is. Hoewel de kosten van schuimbeton storten varieren door bovengenoemde wisselende variabelen, biedt schuimbeton een uitstekende investering! De isolerende werking zorgt namelijk voor een aanzienlijke besparing op stookkosten, waardoor je de investeringskosten op de lange termijn al aanzienlijk snel kunt terugverdienen. We vertellen je graag meer over de specifieke investeringskosten en de besparingspotentie van jouw woning. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.