Schuimbeton met vloerverwarming

"Jeroen startte 15 jaar geleden een laminaatoutlet. Dit is ondertussen uitgegroeid met meerdere vestigingen "
Jeroen (uit Haarlem)

Schuimbeton met vloerverwarming: optimale isolatie voor jouw huis

Schuimbeton is een effectieve en lichtgewicht methode van vloerisolatie die perfect samengaat met vloerverwarming. Zo kiest men niet alleen voor het comfort van vloerverwarming, maar zorgt de goedgeïsoleerde basis van schuimbeton voor een constante aangename temperatuur. Naast de perfecte regulatie van warmte biedt schuimbeton in combinatie met vloerverwarming nog vele andere voordelen. Lees hieronder alle informatie of neem direct contact met ons op. We vertellen je graag meer over de vloerisolatie mogelijkheden van jouw huis.


Waarom schuimbeton met vloerverwarming?

Voor degenen die streven naar een energiezuinige woning zonder storende radiatoren, biedt de combinatie van schuimbeton met vloerverwarming de perfecte oplossing. Vloerverwarming zorgt ervoor dat de warmte wordt gelijkmatig wordt verspreid, waardoor je efficiënter kunt verwarmen en genieten van een comfortabel binnenklimaat. Bij radiatoren stijgt de warme lucht alleen langs de zijkanten van de ruimte op, maar met vloerverwarming is dat verleden tijd. Bij deze ideale omstandigheden, doet schuimbeton nog een schepje bovenop.

Wanneer kiezen voor schuimbeton?

Schuimbeton vormt dus een mooie isolatiebodem voor jouw thuis. Door haar isolerende waarde is schuimbeton altijd een ideale ondergrond voor iedere vloer. Desondanks zijn er een aantal specifieke situaties waarbij schuimbeton een optimaal rendement oplevert. Zo kan schuimbeton het verschil maken in onder andere de volgende situaties:


  • Heeft jouw huis een (loze) kruipruimte en/of houten balken vloer? Een kruipruimte is een lege ruimte onder de vloer waar men eigenlijk nooit komt. Echter zorgt deze ‘loze’ ruimte wel vaak voor ongewenste tocht, kou, vocht en schimmels. Het isoleren van deze kruipruimte met schuimbeton voorkomt dit soort vervelende zaken.
  • Woon je in een ‘oud’ pand? Veel huizen ouder dan 1975(?) bestaan uit een grote kruipruimte opgebouwd uit houten balken en een houten vloer. Deze loze ruimte zorgt voor veel warmteverlies, waardoor veel van deze huizenbezitters uiteindelijk kiest voor een vloerisolatie met schuimbeton.
  • Twijfel je over vloerrenovatie? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe vloer, wil je vloerverwarming aanleggen of om duurzaamheidsredenen je vloer beter isoleren? Ook dan is schuimbeton de ideale basis voor je vloerrenovatie. Zo zorgt de isolerende werking (met een rc waarde van zo’n 3,5 M2K/W bij een gemiddelde dikte van 35 cm) voor ideale warmtegeleiding. 

Daarnaast kan je door de isolerende werking van schuimbeton met vloerverwarming ook nog eens in aanmerking komen voor subsidie op het gebied van energiebesparende isolatiemaatregelen!

 

De toegevoegde waarde van schuimbeton met vloerverwarming

Schuimbeton is om uiteenlopende redenen het ideale materiaal om je vloer te isoleren in combinatie met vloerverwarming. Zo legt de combinatie van vloerverwarming met schuimbeton namelijk de basis voor een energiezuinige, comfortabele en duurzame leefomgeving.

  • Gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling. Schuimbeton fungeert als een ideale isolatiebasis voor vloerverwarming, waarbij de isolerende eigenschappen van schuimbeton zorgen voor een efficiënte regulering van de warmte. Door de gesloten cellenstructuur van schuimbeton blijft de warmte optimaal behouden, wat resulteert in een gelijkmatige en comfortabele temperatuurverdeling over de vloer en de ruimte.
  • Energiebesparend. De thermische geleidbaarheid van schuimbeton draagt bij aan een effectieve warmteoverdracht, waardoor de vloerverwarming minder energie nodig heeft om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit vertaalt zich rechtstreeks naar energiebesparingen en lagere stookkosten voor jou als bewoner. Daarnaast elimineert schuimbeton koudebruggen, waardoor er geen warmte verloren gaat aan de ondergrond.
  • Beschermend. Het samenspel van schuimbeton en vloerverwarming biedt niet alleen comfortabele warmte, maar het beschermt ook tegen schimmels, rot en vocht. De gesloten structuur van schuimbeton maakt het materiaal ondoordringbaar voor vocht, waardoor de vloer en de ruimte vrij blijven van vochtgerelateerde problemen.
  • Verminderd systeem- en constructiebelasting. De duurzaamheid en stabiliteit van schuimbeton dragen bij aan een langdurige en betrouwbare werking van het vloerverwarmingssysteem. Het lichte gewicht van schuimbeton vermindert belasting op de constructie, terwijl de isolerende eigenschappen ervoor zorgen dat warmteverlies tot een minimum wordt beperkt.

Geniet maximaal van je vloerverwarming en bespaar op energiekosten, terwijl schuimbeton je huis beschermt tegen ongewenste elementen. Een investering die niet alleen warmte biedt, maar ook bijdraagt aan de algehele kwaliteit en efficiëntie van je woning. Meer weten over de combinatie van schuimbeton en vloerverwarming? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte op.


Meer informatie

Waarom schuimbeton met vloerverwarming?

Wanneer kiezen voor schuimbeton?

De toegevoegde waarde van schuimbeton met vloerverwarming

Schuimbeton storten, hoe werkt dat?

Vloerisolatie met schuimbeton, hoe werkt dat?