Interview met Cyrille uit Haarlem

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben samen met mijn zus mede-eigenaar van Weknowpeople, een recruitment bureau in Haarlem. Als ondernemer heb je soms een hectisch leven met veel afspraken en een drukke agenda. Een fijn huis is dan ook een belangrijke pilaar om even goed tot rust te komen. Ik hou van Haarlem, het is een heerlijke stad en ben dus heel blij om op zo'n mooie plek in Nederland te wonen en te werken.

Hard werken, maar ook leuke dingen doen. Dat is altijd de afwisseling die ik zoek! 

Hoe kijk je aan tegen duurzaamheid?

Ik vind het zorgelijk hoe we met onze wereld omspringen, ook al besef ik dat je zelf ook onderdeel uitmaakt van oorzaken die hiervoor zorgen. Ik heb nooit iets met nieuwbouwwoningen gehad. Ook al weet ik dat die zo hun voordelen hebben op veel vlakken.

Hoe kijk je naar je eigen woning?

"Ik heb een oudere tussenwoning in een leuk deel van Haarlem gekocht.  Aanvankelijk wilden we het huis slechts 'gedeeltelijk' aanpassen, maar uiteindelijk hebben we de woning van binnen helemaal leeg getrokken. En daarna hebben we het weer helemaal van A-Z opgebouwd. Ondanks dat ik er toen niet op zat te wachten, ben ik nog steeds blij met deze rigoreuze stap. Uiteindelijk is het mijn droomhuis geworden waarbij de sfeer en het oude karakter gebleven zijn, maar wel met het dagelijks comfort van een nieuwe en moderne woning. Het beste dus van 2 kanten! Het huis is goed geïsoleerd. En de houten parketvloer met vloerverwarming is meer dan top te noemen. Het huis voelt altijd heerlijk aan en m'n zoontje kan uren heerlijk op de grond met Lego bezig zijn. Ook ben ik erg blij met mijn knusse eetkamer waar we heerlijk en veelvuldig met vrienden en familie kunnen eten en borrelen."

"Meer dan happy met mijn woning"

Wat zijn je ervaringen en tips na  de verbouw?

"Ik ben blij dat ik sommige zaken wel direct grondig heb aangepakt. Je komt zoals bij elke verbouwing altijd weer voor keuzes te staan die je niet had voorzien. We hebben met mooie materialen verbouwd, maar ook weer niet over de top. Bespaard op sommige dingen zoals dure badkamerkranen, dure verlichting, een mega dure keuken, etc. Echter was de tip toen van veel mensen om de basis (casco en leidingwerk etc) wel goed aan te pakken. Dit hebben we dan ook gedaan en echt nooit een moment spijt van gehad."


Een Tip: doe iets goed of doe het niet en maak je keuzes. Zo heb ik middels mijn Ikea keuken bespaard maar op andere zaken zoals vloerverwarming en goede isolatie weer niet. Voor sommige zaken heb je maar een kans om het goed te doen. Zeker als je ergens lang en fijn wilt gaan wonen!


Tip : Lees ook andere ervaringen over schuimbeton! 

Ook besparen op uw energierekening?