het nadeel van schuimbeton

Vloerisolatie met schuimbeton

Vloerisolatie is een slimme investering die verder gaat dan alleen het handhaven van een aangename temperatuur in huis. Het biedt een duurzame oplossing om energiekosten te verlagen en draagt bij aan een groenere leefomgeving. Veel mensen kiezen voor vloerisolatie om verschillende redenen, waaronder:


  • Comfort. Zo zorgt een goed geïsoleerde vloer voor een constante en comfortabele temperatuur in huis, ongeacht het seizoen.
  • Energiebesparing. Door isolatie blijft de warmte beter behouden, waardoor je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen, wat resulteert in lagere stookkosten.
  • Milieuvriendelijkheid. Het verminderen van energieverbruik draagt bij aan een lagere ecologische voetafdruk. Daarnaast is schuimbeton volledig recyclebaar en blijft het energieverbruik bij de productie ervan beperkt. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast. Dat maakt schuimbeton een ideale basis voor jouw duurzame vloerisolatie!

Schuimbeton isolatie

Schuimbeton is een combinatie van cement, water, toeslagmaterialen en een schuimvormende hulpstof zoals zand of grind. Het geheim van de buitengewoon isolerende eigenschappen van dit materiaal schuilt in de samenstelling en de structuur ervan. Deze stof zorgt voor kleine luchtbelletjes in het beton die ervoor zorgen dat het materiaal licht en luchtig is. Die luchtbelletjes zijn dan ook direct de cruciale factor in het isolerend vermogen van het schuimbeton. Lucht is een slechte warmtegeleider, en wanneer het wordt gevangen in deze belletjes, fungeert het als een isolerende barrière. Zo voorkomt deze stilstaande lucht de overdracht van kou die vanuit buitenshuis (via bijvoorbeeld de kruipruimte) naar binnen probeert te dringen. Dat maakt schuimbeton tevens een ontzettend goede isolerende basis voor vloerverwarming bijvoorbeeld. Naast de samenstelling zijn er nog een aantal andere belangrijke factoren die maken dat schuimbeton super effectief isolatiemateriaal is, zoals:


  • Vochtwerend: Schuimbeton heeft inherent vochtwerende eigenschappen, wat cruciaal is voor bodemisolatie. Het voorkomt effectief dat vocht in de constructie doordringt, wat schimmelvorming en rot kan verminderen.
  • Lichtgewicht constructie, dikte en flexibiliteit: De lichtheid van schuimbeton maakt het ideaal voor situaties waar gewichtsbeperkingen een rol spelen. Het kan worden toegepast op plaatsen waar zwaardere materialen minder geschikt zijn. De dikte van de schuimbetonlaag kan worden aangepast aan de isolatiebehoefte, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende situaties.De isolatiewaarde van schuimbeton


De isolatiewaarde van schuimbeton

De isolatiewaarde van schuimbetonis cruciaal voor het bepalen van de efficiëntie ervan. De isolatiewaarde, uitgedrukt in R-waarde en ook wel warmteweerstand genoemd, is een meeteenheid die aangeeft hoe effectief een isolatiemateriaal warmte tegenhoudt. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het isolatiemateriaal in staat is warmte vast te houden. Deze waarde wordt beïnvloed door factoren zoals dikte, dichtheid en het type isolatiemateriaal. Voor schuimbeton geldt een gemiddelde isolatiewaarde van 0,9 bij per 10 cm dikte. Een dergelijke hoge R-waarde betekent dat het isolatiemateriaal effectiever is in het beperken van warmteverlies en daarmee ook voldoet aan de eisen voor subsidies zoals die van ISDE.


Kosten en besparingen schuimbeton

Het investeren in isolatiemateriaal met een hoge R-waarde, zoals schuimbeton, is dus weldegelijk een duurzame keuze op lange termijn. Hoewel de initiële kosten wellicht hoger zijn, kunnen die kosten al snel gecompenseerd worden door:

  • Energiebesparingen: Verminderde energiekosten door efficiënter energiegebruik.
  • Subsidies en Belastingvoordelen: In sommige gevallen komen huiseigenaren in aanmerking voor subsidies of belastingvoordelen bij het verbeteren van de isolatiewaarde van hun woning.
  • Verhoogde Woningwaarde: Een goed geïsoleerd huis met lagere energiekosten kan een hogere waarde hebben op de vastgoedmarkt.

    • Kortom, de isolatiewaarde is niet alleen een getal; het is een sleutel tot een energiezuinige, kosteneffectieve, en comfortabele woonsituatie. Het is een investering in de toekomst, waarbij de initiële uitgaven zich vertalen in langdurige financiële en milieugerelateerde voordelen. Ben jij ook nieuwsgierig naar het financiële plaatje dat voor jouw woning geldt? We vertellen je er graag meer over. Neem geheel vrijblijven contact met ons op per e-mail, telefoon of bijvoorbeeld WhatsApp! Vraag hier direct en een op maat gemaakte offerte op!

"Ervaringen uit de praktijk"

"Alles ging super snel"

"Het aanpassen van riool en elektra werd ook verzorgd!"
ervaring klanten over schuimbetonplus
Cyrille  (Haarlem)

Schuimbeton sinds 10-2016

lees verder>>

"Een warmtepomp?"
"Mijn huis is klaar voor de toekomst!"
schuimbeton en ervaring

Jasper (Soest)

Schuimbeton sinds 02-2018

lees verder>>

"Een warme vloer"

"Een warme vloer in ons jaren 30 huis. Nooit meer iets anders"
nadelen schuimbeton
Marjolein vd Ham

Schuimbeton sinds 06-2017

lees verder>>