het nadeel van schuimbeton

Schuimbeton in de kruipruimte; De optimale isolatie

Kruipruimtes zijn een integraal onderdeel van veel huizen, vooral huizen die gebouwd zijn op een verhoogde fundering of op palen. Dat geldt vaak voor huizen die gebouwd zijn rond de jaren 30. De holle ruimtes die ontstaan bij deze bouwtechniek, worden vaak vergeten en onbenut door huisbewoners. Ze bevinden zich onder de vloer van de begane grond en dienen als toegang tot de belangrijke structurele elementen van een huis, zoals leidingen en bekabeling. Echter, het negeren van de kruipruimte kan leiden tot aanzienlijke energieverliezen en comfortproblemen in je geliefde jaren 30 woning. Dit is waar schuimbeton in de kruipruimte zijn intrede doet, als een krachtige oplossing voor het verbeteren van de isolatie van een woning.

Kruipruimte isolatie

Veel huizen, met name oudere woningen, hebben een kruipruimte. Deze ruimtes zijn vaak vochtig en slecht geventileerd, waardoor ze een bron van kou en vocht kunnen zijn. Dit vocht kan opstijgen naar de begane grond, waardoor vochtproblemen en schimmelvorming ontstaan. Bovendien biedt een ongeïsoleerde kruipruimte weinig tot geen thermische bescherming, waardoor warmte gemakkelijk verloren gaat via de vloer naar de koude grond eronder. Dit resulteert in hogere energiekosten en een oncomfortabele leefomgeving, vooral tijdens koude winters.

Steeds meer huiseigenaren kiezen er daarom voor om hun kruipruimtes aan te pakken, en terecht. Het verbeteren van de isolatie van de kruipruimte biedt tal van voordelen, waaronder een verhoogd comfortniveau, lagere energiekosten en een verbeterde algehele energie-efficiëntie van het huis. Het is een investering die zichzelf terugverdient door de besparingen op energierekeningen en de verhoogde waarde van het huis. Daarnaast draagt het bij aan een lagere CO2-uitstoot, wat gunstig is voor het milieu. Bovendien verhoogt het de comfortniveaus in huis, met een gelijkmatigere temperatuur en minder tocht. Dit draagt bij aan een gezondere leefomgeving en vermindert de kans op vochtgerelateerde problemen zoals schimmelgroei.

Schuimbeton: De ideale isolatieoplossing voor kruipruimte

Wanneer het aankomt op het isoleren van kruipruimtes, is schuimbeton een uitstekende keuze. Dit veelzijdige materiaal biedt een hoge thermische weerstand, waardoor het warmteverlies door de vloer aanzienlijk vermindert. Daarnaast heeft schuimbeton uitstekende vochtwerende eigenschappen, waardoor het een ideale barrière vormt tegen opstijgend vocht uit de grond. Dit helpt vochtproblemen te voorkomen en de levensduur van de vloerconstructie te verlengen. Het is dan ook om die reden dat veel huiseigenaren bij het aanpakken van de kruipruimte met schuimbeton, ook direct vloerverwarming laten leggen (of andersom). Schuimbeton is de ideale isolatiebasis voor vloerverwarming.


Schuimbeton kruipruimte kosten en subsidie

Ook kostentechnisch kan schuimbeton vanuit veel perspectieven een mooie oplossing bieden. Zo verdient de investering zich niet alleen terug in comfort en de uiteindelijke waarde van je huis, maar zeker ook in een daling in de energiekosten. Tot slot, helpt de overheid in Nederland ook vele huisbezitters graag op weg. Zo kun je namelijk in veel gevallen aanspraak maken op een mooie terugbetaling/ korting door middel van speciale subsidie. Hoeveel subsidie je kunt ontvangen, is afhankelijk van een aantal factoren. We vertellen je er graag meer over.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Maak vandaag nog de stap naar een beter geïsoleerd huis met schuimbeton in de kruipruimte via SchuimbetonPlus. Vraag direct uw offerte aan of stel een vraag.

"Ervaringen uit de praktijk"

"Alles ging super snel"

"Het aanpassen van riool en elektra werd ook verzorgd!"
ervaring klanten over schuimbetonplus
Cyrille  (Haarlem)

Schuimbeton sinds 10-2016

lees verder>>

"Een warmtepomp?"
"Mijn huis is klaar voor de toekomst!"
schuimbeton en ervaring

Jasper (Soest)

Schuimbeton sinds 02-2018

lees verder>>

"Een warme vloer"

"Een warme vloer in ons jaren 30 huis. Nooit meer iets anders"
nadelen schuimbeton
Marjolein vd Ham

Schuimbeton sinds 06-2017

lees verder>>