het nadeel van schuimbeton

Schuimbeton prijs: Wat kost een schuimbetonvloer met vloerverwarming?

Het storten van een schuimbetonvloer met vloerverwarming is een slimme investering die zowel je wooncomfort als de energie-efficiëntie van je huis verhoogt. Uiteraard neemt de aanschaf van schuimbeton isolatie bepaalde kosten met zich mee, waar we natuurlijk graag een duidelijk plaatje over schetsen. Maar naast het kostenplaatje met betrekking tot de prijsopbouw, vertellen we je ook graag meer over de kosten die na deze investering bespaart worden, de terugverdientijd, de subsidies vanuit de Nederlandse overheid en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen. Lees verder en ontdek hoe je kunt profiteren van de voordelen van een schuimbetonvloer met vloerverwarming.

Prijsopbouw van een schuimbetonvloer met vloerverwarming

De kosten van een schuimbetonvloer met vloerverwarming hangen met name af van het materiaal en natuurlijk de arbeid. Om schuimbeton te kunnen storten zijn de nodige voorbereidende werkzaamheden met betrekking tot de kruipruimte van de woning nodig. Zo moet de volledige topvloer en kruipruimte volledig opengebroken worden, zodat de ruimte goed opgevuld kan worden met het isolerende schuimbeton. De ideale diepte om schuimbeton te kunnen storten en de kwaliteit zo effectief mogelijk te houden, is zo’n 50 cm. Dit om zo veel mogelijk isolatie- (/ r/d-waarde) te behouden en het schuimbeton zo luchtig mogelijk te houden en zodoende isolerend mogelijk te kunnen houden. Daarnaast komen de werkzaamheden m.b.t. het aanleggen en verwerken van de vloerverwarming uiteraard nog na het storten van het schuimbeton.

Is jouw kruipruimte dieper? Dan vraagt dit om een extra oplossing, die wij met onze expertise uiteraard graag nader toelichten. Alles om het beste resultaat te behalen natuurlijk! Wil je meer weten over de precieze werkwijze of over de specificatie kostenspecificatie voor jouw woning? We voorzien je graag vrijblijvend van een gerichte offerte en informeren je graag stap voor stap over onze, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Schuimbeton kosten besparen

Uiteindelijk willen we natuurlijk de beste deal op basis van prijs en kwaliteit. Als je een investering doet, wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk proberen uit te halen. Uiteraard werken wij hier graag in mee. Zo staan wij garant voor de beste en meest transparante prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast zijn er een aantal andere manieren om de kosten terug te dringen, waar wij je natuurlijk maar al te graag over informeren.

  • Subsidies: De Nederlandse overheid biedt subsidies voor energiebesparende maatregelen. Voor het storten van een schuimbetonvloer kun je in aanmerking komen voor subsidie, mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een vloer met een minimaal Rd-waarde van 3,5 en het gebruik van erkende schuimbetonmaterialen, zoals op de RVO-materiaallijst vermeld.
  • Combinerende maatregelen: De subsidie wordt alleen verstrekt als je ten minste twee isolatiemaatregelen uitvoert. Denk daarbij aan bijvoorbeeld vloer- en dakisolatie. Naast een flinke vergoeding voor de investeringskosten, Door meerdere isolatiemaatregelen te combineren, kun je in aanmerking komen voor een hogere subsidie.

Heb je aanvullende vragen over subsidies en/of andere isolatie maatregelen om uw huis nog duurzamer, energiebesparender en optimaal toekomstproof te maken? Stel ze gerust! Wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het storten van een schuimbetonvloer? Het storten van de vloer duurt meestal een dag. Daarna moet de vloer enkele dagen uitharden voordat de vloerverwarming en de afwerkvloer geplaatst kunnen worden.

Is schuimbeton geschikt voor mijn woning? Schuimbeton is geschikt voor vrijwel elke woning, mits de ondergrond geschikt is. Het is vooral ideaal voor huizen met een oude houten vloer die vervangen moet worden.

Hoe zit het met vochtproblemen in de kruipruimte? Schuimbeton is vochtwerend en voorkomt opstijgend vocht, waardoor nare geuren en schimmels uit de kruipruimte verdwijnen. Om de isolatie extra goed af te dichten, gebruiken we uiteraard folie voordat we het schuimbeton storten, zodat de laag voldoende afgedicht is bij het uitharden en daarmee niet in kleine ruimtes verspreid en verdwijnt.

TL;DR – kortom:

Een schuimbetonvloer met vloerverwarming is een slimme investering die je energiekosten verlaagt en het wooncomfort verhoogt. Profiteer van subsidies en bespaar jaarlijks tot 20% op je energierekening. Overweeg je een schuimbetonvloer? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden voor jouw huis!

"Ervaringen uit de praktijk"

"Alles ging super snel"

"Het aanpassen van riool en elektra werd ook verzorgd!"
ervaring klanten over schuimbetonplus
Cyrille  (Haarlem)

Schuimbeton sinds 10-2016

lees verder>>

"Een warmtepomp?"
"Mijn huis is klaar voor de toekomst!"
schuimbeton en ervaring

Jasper (Soest)

Schuimbeton sinds 02-2018

lees verder>>

"Een warme vloer"

"Een warme vloer in ons jaren 30 huis. Nooit meer iets anders"
nadelen schuimbeton
Marjolein vd Ham

Schuimbeton sinds 06-2017

lees verder>>