het nadeel van schuimbeton

Waarom schuimbeton vloer storten?
Isoleer je huis verstandig!

In de zoektocht naar een comfortabeler en energiezuiniger huis overwegen steeds meer mensen het isoleren van hun woning. Een van de meest effectieve isolatiemaatregelen die veel voorkomt, is een schuimbeton vloer storten. Maar waarom kiezen zo veel mensen voor deze verbouwing en wat zijn de voordelen ervan?

Waarom vloerisolatie?

Bij het overwegen van isolatiemaatregelen in huis is vloerisolatie vaak een prioriteit. Een goed geïsoleerde vloer zorgt voor een comfortabelere leefomgeving door de temperatuur in huis gelijkmatiger te houden. Dit resulteert in minder tocht en koude vloeren, vooral in de wintermaanden. Bovendien leidt vloerisolatie tot aanzienlijke energiebesparingen, waardoor de stookkosten worden verlaagd en het huis energiezuiniger wordt. Daarnaast draagt vloerisolatie bij aan een gezonder binnenklimaat door vochtproblemen te verminderen, verhoogt het vaak de waarde van het huis en draagt het bij aan een betere geluidsisolatie. Zo wordt ook geluidshinder van buitenaf vaak verminderd.

Schuimbeton: Een uitstekend isolatiemateriaal

Voor het isoleren van vloeren is schuimbeton een uitstekende keuze. Schuimbeton heeft een hoge isolatiewaarde en biedt een effectieve barrière tegen warmteverlies. Het materiaal is lichtgewicht, sterk en duurzaam, waardoor het geschikt is voor diverse soorten vloeren. Met name voor huizen met kruipruimtes is schuimbeton ideaal vanwege zijn vermogen om kleine ruimtes volledig op te vullen en vochtproblemen te voorkomen. Door de energie-efficiëntie van het huis te verbeteren, draagt het bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot en helpt het de impact op het milieu te verminderen. Bovendien gaat schuimbeton lang mee zonder degradatie, waardoor het een duurzame investering is voor de toekomst.

Hoe werkt schuimbeton?

Schuimbeton wordt op locatie gemengd en vervolgens in de vloer gegoten. Het materiaal expandeert en vult alle holtes en ruimtes, waardoor een naadloze isolatielaag ontstaat. De isolatiewaarde van schuimbeton is indrukwekkend. Gemiddeld kun je per 10 cm schuimbeton rekenen op een Rd-waarde van 0,9, waardoor het voldoet aan de eisen voor subsidies zoals die van het ISDE. Het storten van schuimbeton is ideaal voor diverse situaties, vooral bij renovatieprojecten en het isoleren van kruipruimtes. Zoals je wellicht kunt begrijpen, is een schuimbeton vloer storten dus een vak apart. Er gaat een nauwgezet proces aan voor- en achteraf, welke dient te worden uitgevoerd door ware vakexperts. Gelukkig kunnen we je daarbij uiteraard goed van dienst zijn bij SchuimbetonPlus!

Kosten schuimbeton vloer storten

De kosten van het laten storten van een schuimbeton vloer variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het oppervlak (lengte, breedte, hoogte), het type schuimbeton en de bereikbaarheid van de locatie. Daarnaast kiest men er vaak voor om deze verbouwing te combineren met het leggen van een vloerverwarming. Zo biedt schuimbeton namelijk ook voor deze warmtegeleiding een ideale isolatiebasis. Ook deze wens heeft uiteraard effect op de prijs. Toch komt men vaak voordeliger uit dan in eerste instantie gedacht. Zeker gelet op de terugverdientijd door het besparen van energiekosten, de stijging in de waarde van je huis én de subsidiemogelijkheden vanuit de Nederlandse regering. Gemiddeld kunnen de kosten dus variëren, maar op lange termijn is deze verbouwing eigenlijk altijd een rendabele investering. Wat betreft de tijd die het kost om de verbouwing te voltooien, kan dit ook variëren, maar een professioneel team kan doorgaans het werk binnen enkele dagen tot een week al uitvoeren.

Subsidie schuimbeton vloerisolatie

Naast een goede, betrouwbare en voordelige leverancier, ondersteunt de Nederlandse overheid duurzame verbouwers gelukkig ook. Huiseigenaren die willen investeren in duurzaamheid, komen mogelijk in aanmerking voor een subsidie die de kosten van een schuimbeton vloer storten helpt te drukken. Deze subsidieregeling is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren en de kosten van isolatieprojecten te verlagen. Een isolatie optimalisatie met een dermate hoge isolatiewaarde als dat van schuimbeton, komt daarom zeker in aanmerking. De subsidievoorwaarden en het aanvraagproces kunnen verschillen, dus het is raadzaam om dit goed te onderzoeken of een professional om advies te vragen. Wij stellen daarbij uiteraard onze kennis graag voor je ter beschikking. Vraag direct een offerte op, zodat we je zo snel als mogelijk verder kunnen informeren over de mogelijkheden. Stel je liever eerst een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Kortom:

Het laten storten van een schuimbeton vloer is niet alleen een slimme isolatiemaatregel, maar ook een waardevolle investering in het comfort, de energiezuinigheid en de duurzaamheid van een huis. Met zijn uitstekende isolerende eigenschappen en duurzame voordelen is schuimbeton een populaire keuze onder huiseigenaren die streven naar een beter geïsoleerd en milieuvriendelijker huis. Maak vandaag nog de stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis door te kiezen voor schuimbeton vloerisolatie.

"Ervaringen uit de praktijk"

"Alles ging super snel"

"Het aanpassen van riool en elektra werd ook verzorgd!"
ervaring klanten over schuimbetonplus
Cyrille  (Haarlem)

Schuimbeton sinds 10-2016

lees verder>>

"Een warmtepomp?"
"Mijn huis is klaar voor de toekomst!"
schuimbeton en ervaring

Jasper (Soest)

Schuimbeton sinds 02-2018

lees verder>>

"Een warme vloer"

"Een warme vloer in ons jaren 30 huis. Nooit meer iets anders"
nadelen schuimbeton
Marjolein vd Ham

Schuimbeton sinds 06-2017

lees verder>>